Dostala se vám do ruky ricotta? Nejte si tak úplně jistí, co s ní udělat? Tady je řešení!
Rozhodně se zavděčíte celé rodině, když upečete ricottový koláč. Obzvláště bude chutnat těm, kteří mají rádi citrony a mandle.
Další výhoda je, že je bezlepkový! A rychlý. A má relativně hodně bílkovin. A množství cukru si můžete regulovat sami.

Ingredients
- 100 g změklého másla
- 4 žloutky
- sníh ze 4 bílků
- nekalorické sladidlo
- 200 g kombinace erythritolu a třtinového cukru
- 250 g ricotty
- 200 g mandlové mouky
- vanilkový extrakt
- citronová kůra
- šťáva z 1 citronu
Instructions
- 1) Připravte si dortovou formu, vymažte ji a předehřejte si troubu na 160 stupňů.
- 2) Vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a po jednom zašlehejte žloutky.
- 3) Vmíchejte vanilkový extrakt, citronovou kůru, mandlovou mouku a ricottu. Vmíchejte citronovou šťávu.
- 4) Ušlehejte sníh dotuha a opatrně vmíchejte do těsta. Případně můžete dosladit tekutým nekalorickým sladidlem.
- 5) Těsto rozetřete do dortové formy, můžete posypat plátky mandlí. Pečte asi 40 – 45 minut.