Říkáte si, proč keto pizza? No, low carb, tedy nízkosacharidové stravování je momentálně dost populární. Hlavně kvůli tomu, že lidem pomáhá udržovat si štíhlou linii. Extrémní verzí je keto dieta, která sacharidy omezuje na minimum, ale báječní se s ní shazují v zimě nabytá kila. Další skvělou zprávou je, že keto dieta nevylučuje snad nejoblíbenější jídlo světa: pizzu!
Jelikož ty po zimní kila navíc teď shazuji i já, přizvala jsem keto dietu do svého života. (Pokud vás zajímá víc o hubnutí a výživě, doporučuji vám pročíst si mé články na Barbie’s Nutrition). A když jsem potom zjistila, že si můžu dopřát pizzu, na kterou jsem zrovna dostala chuť, a že je navíc tak snadné ji vyrobit, musela jsem to vyzkoušet.
A výsledek?
Keto pizza byla tak dobrá, že si celá rodina maximálně užívala každé sousto! Taťka dokonce prohlásil, že tohle je ta nejlepší domácí pizza, jakou jsme kdy udělali!
Takže se s ní rozhodně zavděčíte i těm, kteří sacharidy zrovna neomezují.
Jak si ji připravit? Nebudete ani věřit, jak je to jednoduché!
Poznámka: Těsto by mělo být z mandlové mouky, ale já použila rozemleté vlašské ořechy, protože jich máme spoustu ze zahrádky, takže pokud jste na tom stejně, vůbec se ty vlašáky nebojte použít, výsledek je opravdová lahoda!

Ingredients
- – Těsto:
- 1 1/2 šálku strouhaného sýra
- 2 lžíce pomazánkového másla
- 3/4 šálku oříškové mouky
- 1 rozšlehané vejce
- – Omáčka:
- rajský protlak
- olivový olej
- italské bylinky
- sůl
- erythritol
- – Navrch:
- šunka
- klobása
- cibule
- paprika
- mozarella
- strouhaný sýr
Instructions
- 1. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
- 2. Ve větší míse si v mikrovlnce rozehřejeme strouhaný sýr a pomazánkové máslo (asi 90 sekund), v polovině času promícháme.
- 3. Vmícháme oříškovou mouku a rozšlehané vejce. Pokud těsto příliš lepí, vmíchejte o trošku víc mouky.
- 4. Na vymazaný plech těsto rozprostřete do kruhu, jde to dobře i prsty.
- 5. Vidličkou v těstě propíchejte spoustu dírek, abyste zabránili jeho bublání.
- 6. Pečte 8 – 10 minut, než těsto lehce nezezlátne.
- 7. Smíchejte si ingredience na omáčku, aby byla dle vaší chuti a ne příliš řídká.
- 8. Pomažte omáčkou a poklaďte zbylými ingrediencemi.
- 9. Pečte dalších 5 – 10 minut, nebo dokud nebudete spokojeni s barvou a vzhledem vaší pizzy.
- 10. Pizzu rozčtvrťte a podávejte. Dobrou chuť!